Duurzaam

In onze salons werken we graag mee aan een betere wereld.

Niet alleen door mooi haar te maken en daarmee bij te dragen aan persoonlijk geluk :)

maar ook door mee te denken met duurzaamheid.

Davines heeft producten die bestaan uit natuurlijke ingrediënten en het bedrijf is een B.corp. Wat wil zeggen dat ze bewust omgaan met hun productieproces en een positieve impact hebben op het milieu.

Kapsalon Scheerder stimuleert het  gebruik van Fairtrade producten. Zo drink je in onze salons Fairtrade koffie, komt onze kruidenthee van het UNESCO gebied de Maasheggen. www.kruidenvandemaasheggen.nl  En als je naar het toilet gaat maak je waarschijnlijk gebruik van The Goodroll,ons ecofriendly toiletpapier. www.thegoodroll.com. Een aantal van onze producten zijn Fairtrade geproduceerd, maar alle producten van Davines dragen bij aan circulaire productie en regeneratieve landbouw met behulp van kleinschalig boerenbedrijven.

We scheiden ons afval, zelfs het afgeknipte haar en de verftubes en verfresten worden gerecycled, Daarmee zijn we als een van de eersten in de BENELUX deelnemer van de Green Circle Salons. www.greencirclesalons.eu

We gebruiken led-verlichting en maken gebruik van groene energie. 

Natuurlijk kan het altijd nog beter en duurzamer, maar waar een wil is is een weg. En als we samen veel kleine stapjes maken ontstaat er vanzelf een grote.

Onze deelname aan het duurzaamheidsproject van Davines maakt ons bewust van alle stapjes die we nog kunnen zetten. We brainstormen samen met onze medewerkers en andere salons en inspireren elkaar op deze manier in de zoektocht naar een betere wereld.